Maasland Aquacultuur wil niet alleen duurzame en biologische vis verkopen. Ook in onze eigen bedrijfsvoering willen we zo energiezuinig, groen en milieuvriendelijk te werk gaan. We zijn inmiddels aanbeland bij de tweede fase om co2-neutraal te worden. We hebben al 2 jaar groene energie, maar plaatsten onlangs zonnepanelen en een zonneboiler.

Zonnepanelen voor eigen energie-opwekking zijn geplaatst
Jaarlijks verbruiken we met elkaar wereldwijd miljarden kilowattuur aan elektriciteit. Het grootste deel van deze energie wordt gemaakt met steenkolen, gas en uranium. Maar fossiele brandstoffen zoals steenkolen en gas raken op. De zon is er altijd en gebruik van zonne-energie is echt veilig en schoon. Een echte duurzame energievorm dus.

Zonneboiler is geplaatst
Een zonneboiler gebruikt zonne-energie niet voor het opwekken van elektriciteit, maar voor warm water. Op ons dak hebben we een zonneboiler laten plaatsen die is aangesloten op een buizenstelsel met daarin een vloeistof. Met de opgevangen zonne-energie verwarmt de zonnecollector de vloeistof. De vloeistof transporteert de warmte door het buizenstelsel naar boiler waar het leidingwater wordt verwarmd.

zonneboiler